Concept

Alweer tien jaar duurzame winkel in Deventer!

Hemelse Hebbedingen is gestart in 2009. Als schoenenwinkel en kledingwinkel en… veel meer. Eigenaressen Bianca Nolle en Julia Maseda vonden dat het Deventer aanbod wel wat pit kon gebruiken en kwamen met een gedurfd concept.

Huh, concept?

duurzame-schoenenwinkel-deventer


– “Euhh… hebben wij een concept, Julia?”

– “Nee… of ja: intuïtie. Telt dat ook?”

– “Wij doen wat we leuk vinden. Met de middelen die we hebben. Soms hebben we de middelen niet en verzinnen we wat creatiefs.”
– “Of we doen het toch, ook al kan het niet. Enne… we willen niet alleen doen wat goed is voor de klant.”

“Precies. Het moet wel leuk blijven. (…) O, dat klinkt niet zo handig hè? Vaak is het wel zo dat, als we het zelf leuk vinden, de klant het ook leuk vindt.”
– “Óf ze vinden het geweldig, óf ze vinden het helemaal niks. Nooit ertussenin.”
– “Klinkt allemaal niet zo professioneel, geloof ik.”
– “Nee. Als we dat wel zouden zijn, zouden we nooit dat concept hebben…”
– “… wat dus geen concept is.”
– “Het is niet-Deventers, hoor je vaak. Dat is raar. Toen we er nog niet waren, was het niet Deventers.”

– “Nu zitten we er sinds 2009, dan is het toch juist wèl Deventers?”

Jeuh, het werkt!

Of ze het nou bewust hebben gedaan, of per ongeluk, weten Bianca en Julia alleen zelf. (Hoewel?) Hoe dan ook, het concept bleek succesvol. Inmiddels is Hemelse Hebbedingen uitgegroeid tot een van de winkels die het gezicht van Deventer als winkelstad bepalen en waarvoor mensen – vanuit een brede straal rondom Deventer – speciaal naar de binnenstad komen.

Hoe kun je de winkel omschrijven?

Duurzaamheid… is wel een (Hemels Hebbe)ding

Als Hemelse Hebbedingen iets wil, dan is het wel haar klanten een fijn gevoel geven. Duurzame kleding, duurzame schoenen en andere duurzame producten dragen daaraan bij. Je kleding weerspiegelt immers wie je als mens bent en waar je voor staat, aldus Bianca en Julia.

Om die reden zit duurzaam, fairtrade, eco en biologisch in de vezels van het assortiment en de manier van denken. Vrijwel alle kleding en schoenen zijn van merken die hun bijdrage willen leveren aan een schone en eerlijke wereld.

Is duurzaam minder modieus? Zeker niet! Loop binnen, kom kijken en ga nooit meer weg. Dat is het risico bij Hemelse Hebbedingen: bij de meeste klanten is de eerste kennismaking het begin van een duurzame relatie.

Gewoon een ongewoon leuke schoenen- en kledingwinkel in Deventer!

Als je dan toch niet zo goed kunt uitleggen wat je concept is, maar wel zeker weet dat je duurzame mode verkoopt, moet je je daar dan niet beter op profileren?

Dat weten Bianca en Julia dan wel weer zeker: nee! Ze willen zich niet laten vastpinnen op één invalshoek. Als het aan hen ligt, is het gewoon een winkel waar je ongewoon leuke schoenen en kleding kunt kopen. En leuk wordt ontvangen. Door mensen die soms een beetje maf doen. En steeds nieuwe dingen bedenken. De hele winkel op z’n kop zetten. Om telkens opnieuw een glimlach bij klanten op het gezicht te toveren.

Is dat een concept? Boeiuuuh!